így szüntesse meg az inkontinenciát! – A gátizom megerősítése

916
HOZZÁSZÓLÁS:

A hólyag bizonytalansági tényezőjén alapuló inkontinencia jól reagál egyszerű orvosi kezelésre és a higiéniai szabályok betartására, ezenkívül jót tesz a dohányzás mérséklése, az alkohol-, a kávé- és a teafogyasztás korlátozása.
Az erőlködéskor jelentkező inkontinencia kezelésére különböző eljárások alkalmazhatók. A műtéti beavatkozáson kívül három hatékony kezelési módot javasolnak manapság, melyek a következők: a gátizomzat tornáztatása, az elektrostimuláció és a bio-feedback.

Gátizomzat erősítése

Az első zavarok jelentkezésekor már alkalmazni kell. Nincsen szükség előzetes vizsgálatra. A szülést követően alkalmazva kezdetben jó, ha gyógytornász vagy a szülésznő jelenlétében gyakorol.

Miből áll ez a gyakorlat? 

Lényegében igen egyszerűen történik a gátizomzat “edzése”. Arra irányul, hogy az izmok visszanyerjék erejüket, tónusukat, rugalmasságukat, és hogy fokozódjon az akaratlagos összehúzó képességük.

A gyakorlatok bármely testhelyzetben végezhetők: fekve, és a lábakat enyhén széttárva, ülve vagy állva, vigyázzállásban, támadóállásban stb.

– A záróizmok erősítését kezdje azzal, hogy vizelés közben a gátizomzat összehúzásával alkalmanként kétszer-háromszor szakítsa meg az ürítést, majd folytassa. Amikor már jól tudja irányítani az izomzat összehúzódását, vizelésen kívül is végezze a gyakorlatot, amikor csak lehetőség nyílik rá. Ne feszítse meg sem a comb-, sem a far- sem a hasizmait és közben lassan, nyugodtan lélegezzen.

– Éreznie kell, hogy a végbél és a húgycső közötti terület jól záródik. Ha nem biztos benne, hogy a megfelelő izomcsoportot edzi, ellenőrizze a hüvelyébe dugott ujjával, mivel így éreznie kell a szorítóerőt.

– A megfelelő hatás érdekében a gyakorlatot naponta legalább 100-200 alkalommal kell ismételni, és minden egyes izom-összehúzás és -elernyesztés legalább 3 másodpercen át tartson. Ezt bárhol gyakorolhatja, ahol éppen eszébe jut.

– Próbálja megszokni, hogy mindenfajta erőkifejtés előtt és köhögésnél is összehúzza a gátizomzatát.

A gyakorlatoknak a megfelelő vizelettartási képességek megtartásán túl további előnyei is vannak: 

Javítja aszexuális élet minőségét: a jobban záródó hüvely intenzívebb gyönyört biztosít a nő és a férfi számára egyaránt.
Javul a vérkeringés és csökken a helyi pangás.

916
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]